KONYA / SELÇUKLU - Mehmet Nuri Küçükköylü İmam Hatip Ortaokulu

OKUL LOGOSU

25-05-2018

OKUL LOGOMUZUN ANLAMI

Lacivert rengin seçilmesi huzur dinginlik ve sadelik açısından tercih edilmiştir.

Logomuzun yuvarlak tercih edilmesinin anlamı sonsuzluğu, sürekliliği ve içkinliği ifade eder. Aynı zamanda nerden geldiysek yine ona dönmeyi de.

Kitapla hem Kuran'a işaret ettik hem de bilime. Yani çıktığımız şu hayatta dinin ve ilmin öncülüğünde hedefimize ulaşacağımızı, Rabbimize verdiğimiz sözün arkasında olduğumuzu kitapla sembolize ettik.

Herkesi Allah'ın kulları noktasında hoşgörüyle kucakladığımızı ifade etmek için kitabın sağından ve solundan açılan iki çizgi tercih ettik.

Bayrağımızdaki hilal ve yıldız sembollerini milli manevi değerlerimize sahip çıkacağımızı belirtmek için kullandık.

Geleceğimizi Allah'ın istediği şekilde düzenlemek için çaba sarf edeceğimizi cami ve minare sembolleriyle gösterdik.

25-05-201825-05-2018

Yayın: 25.05.2018 - Güncelleme: 17.05.2020 15:41 - Görüntülenme: 1010